2011. május 28., szombat

magyar nyelv, mol

Hivatalosan is bejelenthetem, kultúrmissziót végzek. Már két - magyar anyanyelvű! - barátomat sikerült megtanítanom az alábbi kifejezésekre: kajak (mint tényleg, abszolút), bige, űzgél, adja (mint tetszik). És Kukit a kajütre is. Kezdek gyanakodni, hogy az én szókincsem szabócsias.

Amúgy mennyire mulatságos már, hogy nagyjából ötszázszor annyi karakterben foglalkoznak a különböző internetes hírportálok Pörzse és Alföldi cicaharcával, mint azzal, hogy a kormány sokéves erőlködés után megvette a MOL részvényeinek cirka 20%-át 500 milliárdért, ami a GDP-nk 2%-a, tehát bazi sok, és meglehet, hogy ezeknek egy részét hamarosan tovább is fogja adni. Mégiscsak izgalmasabb kérdés, hogy ebben az ügyben van-e szpás, minthogy van-e ilyesmi egy római orgián.

3 megjegyzés:

  1. i love you drága magdi. szar van a pili-palacsintában

    VálaszTörlés
  2. "űzgél"? van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem székely vadászok által szűz őzzsírból főzött csodatévő kenőcsről van szó - hanem akkor miről is? O.O

    VálaszTörlés
  3. de, pontosan arról, cicám, látod, ez már valami ;) (amúgy űz ige nyomi alakja, ne mondd, h még nem hallottad a kgst piacon)

    VálaszTörlés