2014. november 25., kedd

mindig is nagy rajongója voltam a temetőknek...

...ugyanis minden van bennük, ami egy átlagos közparkban (wc, mókusok, nap, fű, pad), viszont sokkal kevesebb az ember. Még vénasszonyok nyara volt, október közepe, nem ilyen nyálkás hideg, amikor Rencsivel elmentünk a közeli temetőbe, a Pere Lachaise-be, ahol ráadásul találtam egy király fekete h&m pulcsit Abélard és Heloise sírjánál, azóta is hordom. Ez a temető egyébként elég menő hely, itt nyugszik Jim Morrison, Edith Piaf, Moliere és még sokan mások, úgyhogy meg is néztem, mennyibe kerülne itt oszlani,tehát 1 db 1x2 m-es sírhely
-harminc évre 2.329 €, ~700 000 Ft, 
-örökre 10.911 €, ~3 300 000 Ft.
Mivel igyekszem olvasóimat a blaszfém témákban is kellően alapos információkkal ellátni, álljanak itt referenciának  nyíregyi Morgó (Északi temető) árai, természetesen a legjobb részen: 
-hatvanöt évre: 87 000 Ft
-száz évre: 135 000 Ft.
Na jó, lépjünk is, az idő szép volt:



 Géricault sírja. Ő a francia festészet tragikus sorsú zsenije, 32 évesen meghalt, de addigra festett lóversenyeket, pszichiátriai betegek portréit, az 1819-es szalonon pedig mindenkit földbe döngölt a Medúza tutajával.

 Camille Corot, a barbizoni iskola festője, szép tájképeket festett borongós színekkel.

 Rencsi épp az egyetlen alakban használt igéket tanulja. Ci-gît, itt nyugszik, írja Daumier sírköve. 

 Oscar Wilde szfinx alakú sírját mindenki lesmárolja rúzsos szájjal. A leszármazottak, szegények, agyfszt kapnak ettől, ezt kiválóan tükrözi a síron olvasható kiírás kissé hisztérikus hangvétele, inkább wellness-hétvégére költenék a félévenkénti sírtisztításba invesztált 1-2000 eurót. Oscar Wilde felteszem röhög, és a Sziámi Fogjad már meg című számát dúdolja magában.

 Holokauszt-emlékmű, az a szobrász csinálta, aki a pár bejegyzéssel odébb látható Dreyfus-t.
 A franciák kis (mű)márványtáblácskákat tesznek szeretteik sírjára, a megboldogultra jellemző hobbik vagy virágok, angyalkák díszítik ezeket. Az úr itt pl. a jelek szerint taxis volt, aki az Eiffel-toronynál standolt, és szabad idejében horgászott. Véleményem: ...

 
 ... a köbön.
Ez pedig itt egy figyelmeztetés Mátusnak a párizsi maffiától, hogy a memóriakártyáját sajnálatos módon enyves kis kezeinkben felejtette, szóval ha túl unalmas lesz az életem, akkor majd kiteregetem az övét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése