2019. január 31., csütörtök

Tippek ösztöndíjasoknak

Mivel a blog a cuki állatos gifek és a kultúrtörténeti funfactek mellett a Campus Mundi ösztöndíjasok életkörülményeinek javítása mellett is elkötelezett, így jótanácsok - a későbbiekben bővülő - tematikus lajstroma következik.

Pénz.  
Ha lakbért, tandíjat, bármit kell utalnod két ország között, akkor ne, ne, ne fizess országok közötti transzferdíjat, hanem használd a transferwise-ot vagy a revolut-ot, utóbbi még bankártyát is ad, ha akarod. Az én kedves kis magyar bankom kb. 25 euróval sújtana meg havonta a lakbérem utalásáért, a transferwise megszámítja nekem 1,5 euróban, a különbözetet pedig lehet irreálisan túlárazott macaronra költeni. Bár ezt se tedd amúgy: a Crous Mabillonban óriásmacaront adnak annyiért, amennyiért Pierre Hermé egy kis csökött darabbal szúrja ki a szemed, és őszintén szólva nem sokkal rosszabb, roppan is, krémes is, 90%-a cukor, ettől is ronda, kövér és cukorbeteg leszel. (Most magamat győzködöm.)

Közlekedés. 
Ha a Charles de Gaulle-ra száll le a géped, és nem sietsz nagyon, akkor ne vedd meg a 10-12 eurós RER-jegyet a város felé, hanem használd egy db általános jeggyel (1,2 eur) a 351-es buszt, és menj el vele a Nationig, onnan bárhova elvisz a metró.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése