Megismerkedtem továbbá Saint-Jacques-kal is, ő amúgy kagyló (coquilles St-Jacques), lent látható, a sárga cucc a mászólába vagy mije, remélem mind a kagyló, mind Gergely Tibor tanár úr megbocsát a szakszerűtlenségért. Szóval ezt a franciák szintén megeszik, aztán fogják a héját, kitűzik a kalapjukra vagy a nyakukba akasztják, és elzarándokolnak Santiago de Compostelába megnézni Szent Jakab (=Jacques) földi nyughelyét.
A békát egyelőre nem vállaltam, mivel túlságosan emlékeztet a felfújható éjjeliszekrény békámra, viszont rákocskákat és a halpogácsát már ettem, és a kagylóra is sok kerül. Egyébként mivel ugye kínos visszautasítani, ha valami szívesen kínál (és hát Klári néni nagyon is), ezért nagyjából már most tizenötször annyiféle ételt ettem az elmúlt 3 napban, mint eddig életemben.
Kaptam Klári nénitől mindenféle helytörténeti könyvet, amiket nagyjából értek is, így mindenféle izgalmas sztorival fogok tudni szolgálni a városról pár hét múlva.
Egyébként még tart a ,,tejóég, Párizsban vagyok" mámor, nincsenek érzéseim vagy gondolataim. Gondolom, ehhez kell pár nap.
Azért írjatok, ha valami történik, most elég jó a net, már e-mailt is tudok olvasni.
De jó is lenne egy ilyen kagylóhéj. Mindig egy ilyenről álmodtam.
VálaszTörlésVettem :)
VálaszTörléshmm, és mi van a Saint Jacques hátán? Csak nem egy szent zsák? :O :'D
VálaszTörlés(csak hogy kapj egy kis hazai ízt is a sok tengergyümölcsére :9)
Pfujj Anyus, ha megeszed azt a narancssárga izét megemelem a nem létező kalapomat is előtted! Talán ha egyszer főzöl nekem majd...na talán akkor megkóstolnék egy 1nm-es darabkát :D
VálaszTörlésFlaki -.-'
VálaszTörlésNít, ezen ne múljon, amúgy nagyjából hal íze van, szal semmi durva.